Hellre vårdnadsfred än vårdnadstvist

Hur förebygger vi föräldrakonflikter vid en skilsmässa/separation så inte barnen hamnar mellan föräldrarnas krig?

Vad bör man som förälder tänka på, vad kan samhället göra och vad tycker barnen om föräldrar som inte kommer överens?

Välkomna att lyssna på vår föreläsning om vårdnadsfred!

Läs mer här vardnadsfred

 • Chris Springstrike

  En konflikt mellan två vårdnadshavare är enkelt att lösa. Den som börjar bråka skall mista vårdnaden helt enkelt. idag är det tvärtom och då finns det många egoister som arbetar för att få en ensam vårdnad. Att samarbeta kan alla göra och världssamfundet bygger på att det skall medlas mellan länder som ligger i krig. Skall då inte två föräldrar tvingas till en fred för ett litet barns skull. Vi i Sverige gynnar idag alla de föräldrarna som vill starta ett krig om ett barns trygga och utvecklande barndom. Vi i Sverige gynnar den vårdnadshavare som startar ett krig mot Barnkonventionen. Vi i Sverige är ett u-land i alla dessa barnfrågor som vi tror att vi är framgångsrika i.

  Att vara svensk vårdnadshavare är en skam för hela västvärlden. För i detta landet subventionerar staten ett krig inom en familj. Där tryggheten skal finnas för ett barn går staten in och betalar advokater för att skapa så mycket krig som det bara går. Stackars detta land när historien sedan skall skrivas. Ett kan där den som startar ett krig mot Barnkonventionen subventioneras av staten.

  Här fungerar inte silkesvantar utan den som startar ett krig om ett litet barns liv skall varken få subventioner eller något annat. En statlig medlare som tvingar fram ett arbetssätt om nu föräldrarna är för egoistisk av sig,

  Alla de föräldrarna som har ensamvårdnad idag har inte den rätten överhuvudtaget. De är enbart egoister hela bunten och älskar att kriga. Sen vad de krigar om spelar ingen roll ara de kan vinna med vilka fula knep som helst. De vill starta ett krig för sina egna egoistiska behovs skull. Precis som de krigsherrarna i Mellanöstern eller i Afrika. De gör exakt p samma sätt och av samma orsak. De tycker inte at de kan komma överens med de andra.

  I de mycket få fall där det är befogat faller det sig naturligt att en mamma eller en pappa avstår vårdnaden. Annars fins det ingen anledning att ta bort en biologisk förälders insyn i sitt barns barndom. Vi är förvisso oerhört korkande som människor, detta vet vi alla. Förstör för hela jorden och krigar och dödar för nöjes skull. Men att kriga och döda ett barns trygga och utvecklande uppväxt genom att ta vårdnaden om ett barn helt själv. Dessa vårdnadshavare är exakt lika funtade i huvudet som en krigare i Syrien eller en krigsherre i Afghanistan eller i Afrika. Passar det inte deras agenda så tar de vad de kan ta för at själva få det bekvämt och bra.

  Er förening är makalös och då förstår jag att bi inte har sådana vårdnadshavare alls hos er utan att det bara är änkor och änklingar.

  Om det är så samarbetar jag gärna med en mängd olika förmåner för att hjälpa en ensamstående förälder. Alla dessa ensamstående föräldrarna kommer genom en organisation som jag har avtal med att få fri städning, tvätt, matlagning och barnpassning. Samt en mängd andra förmåner som mycket kraftigt subventionerade resor till värmen och snön. Det enda kravet är att man då är änka eller änkling. Inte ens en psykisk sjukdom hos den andra vårdnadshavaren är tillräckligt för detta löses med en fullmakt såvida inte den vårdnadshavaren är omyndighetsförklarad.

  Så jag erbjuder gärna dessa tjänster till alla era medlemmar förutsatt att dessa villkoren stämmer.

  Så jag står för det som ni har skrivit här:

  Hellre Vårdnadsfred än vårdnadstvist

Sveriges Makalösa Föräldrar
Klara södra kyrkogata 20
111 52 Stockholm

T: 070-202 30 10
E: gs@makalosa.org