Nominerade för Årets Stöttare 2012

Vem tycker du ska bli årets stöttare? Rösta här.

Följande nomineringar har inkommit:

Tomas Wetterberg

Tomas är ordförande för riksorganisationen Män för Jämställdhet och har sedan början av 1980-talet engagerat sig i jämställdhetsfrågor. Han har bland annat arbetat som ämnessakkunnig i Regeringskansliets Jämställdsenhet. Hans åsikter går t.ex. att följa i hans egna blogg. Många känner Tomas som starkt engagerad i frågor om maskulinitet, jämställdhet och genus.

Sara Dahlin & Johanna Lauri

Sara och Johanna är författarna till boken Det löser sig jämt, en bok som på ett mycket innovativt och kreativt sätt försökte beskriva hur föräldraledighet och jämställdhet i vardagen kan planeras för på bästa sätt. Författarna skrev boken för FOFF Stockholm (Forum för Feministiska Föräldrar). Boken, som kom ut 2012, presenterar en mängd tips och lösningar för föräldraledighet, arbetsliv, ekonomi, hushållsarbete och fritid. Sveriges Makalösa Föräldrar, i form av GS Sophia Lövgren, var deltagare i en referensgrupp.

 

Behrang Miri

Behrang är skribent, föreläsare, skådespelare och rappare som bland annat framfört låten ”Bevara hyresrätten”. Han var en av drivkrafterna bakom kampanjen ”Klart jag ska vara hemma!” som startades för att inspirera pappor att ta ut mer föräldraledighet och ta ett större ansvar för sina barn. Han har dessutom har varit inblandad i ett antal ungdomsprojekt och uppmärksammat barn och unga som lever i ekonomisk utsatthet. Behrangs egna hemsida finns här.

Gudrun Schyman

Gudrun har under många år varit aktiv vänsterpartist, men var under 2000-talet talesperson för Feministiskt Initiativ. Under 1980-talet födde hon två barn, och blev därmed rikskändis för att ha filmat sin ena förlossning som också visades för blivande föräldrar. Gudrun har en egen blogg som finns här.

Sveriges Makalösa Föräldrar
Klara södra kyrkogata 20
111 52 Stockholm

T: 070-202 30 10
E: gs@makalosa.org